!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Més d’una cinquantena de professionals de cirurgia plàstica reparadora i estètica van participar, el passat 2 de maig, al webinar sobre desconfinament ‘La cirurgia plàstica en temps de Covid-19’, organitzat per la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SCCPRE).

En aquesta sessió es van tractar temes importants per a la societat i els seus associats en aquest context tan especial.

La presidenta de la SCCPRE, la Dra. López Ojeda, va presentar la jornada fent una crida a l’optimisme i a mantenir els estàndards de tractament i ètica.

L’advocat Roger Bruguera, del departament de responsabilitat professional del COMB, va informar de les controvèrsies legals que es produeixen en aquest període pel que fa a l’especialitat de la cirurgia plàstica. A criteri seu, la cirurgia estètica a Catalunya no es podria practicar fins que no decaigui l’estat d’alarma. També va expressar que a la pòlissa de responsabilitat civil del COMB hi ha una clàusula la cobertura de la qual podria perillar en aquest període d’alarma. Fruit d’aquestes paraules, la junta directiva de la SCCPRE ha iniciat contactes amb el servei de responsabilitat civil per poder garantir la cobertura en tots els casos.

A continuació, el Dr. Martí Valeri va abordar l’anestèsia en període Covid-19 i va fer referència tant a procediments Covid-19 com no Covid-19. La seva xerrada va deixar palès que els protocols d’actuació encara no estan del tot establerts i que són molt canviants. També va fer una pinzellada de com s’està procedint avui dia.

Tot seguit, el Dr. Ferran Cachadiña, director mèdic de la Clínica Corachan, va informar dels protocols i pràctiques que estan realitzant per poder adaptar-se a aquest període.

En el marc del webinar, la Dra. Torres, com a coredactora del pla de contingència per a la consulta, realitzat per la SECPRE, va explicar les normes fonamentals que s’han de seguir a la consulta per tal d’evitar l’expansió de la pandèmia i assegurar l’activitat. Va destacar que s’han de garantir la seguretat tant per als professionals com als pacients.

Finalment, al torn de precs i preguntes, diversos doctors, com el Dr. Benito o el Dr. Bermejo, van expressar les seves recances i els seus plans per tal de reiniciar la activitat.

Com a part més lúdica, els associats va poder aprendre a gintònic i un “mojito-tònic” de la mà de Gerard Ruiz (Cocktailtime.bar).