!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

El II Congrés de la SCCPRE, que es va celebrar el dissabte 23 de març a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, va congregar un centenar d’assistents.

Amb el títol d‘Avenços i noves tecnologies en cirurgia corporal, l’acte es va iniciar amb unes paraules benvinguda per part de la doctora Ana M. Torres, presidenta de la SCCPRE, qui va destacar la importància de l’esdeveniment com a posada a punt davant els progressos que està fent la cirurgia plàstica en els darrers anys. També va posar èmfasi en la necessitat que els cirurgians plàstics tinguin una formació continuada per poder dur a terme una anàlisi acurada d’allò que necessita cada pacient. A continuació, el doctor Jordi Mir, vocal d’Estètica de la SCCPRE, va explicar que el motiu de centrar aquest segon congrés en els avenços i noves tecnologies en cirurgia corporal és perquè més del 80 % dels equips més importants de cirurgia corporal a tot el món fan servir tecnologies, i va realitzar un repàs dels principals continguts de la jornada i dels ponents que hi participarien. Finalment, el doctor Joan Sala, president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, va remarcar que la bellesa, l’estètica, és un dels tres grans valors de l’Acadèmia i és sinònim de qualitat, millora, avenç, i va visibilitzar la important tasca dels professionals de la cirurgia plàstica amb la seva contribució al respecte per la identitat de les persones.

El II Congrés de la SCCPRE es va dividir en diverses taules al voltant de la cirurgia corporal: contorn corporal (I i II), tractaments complementaris corporals, confirmació de gènere, cirurgia de mama i lipedema-limfedema, en les quals van participar ponents d’alt nivell tant d’àmbit nacional com internacional. Al final de cada taula es va obrir un torn de preguntes entre els i les professionals assistents.

En el marc de l’acte també es van presentar comunicacions lliures i es van atorgar dos premis als millors treballs científics. Així, el primer guardó va recaure en el doctor Gorka Reyes, de l’Hospital Vall d’Hebron, i, el segon, en el doctor Ferran Escrigas, de l’Hospital Clínic.

L’esdeveniment va cloure amb un homenatge al doctor Antonio Tapia, de la mà del doctor Josep Prat, expresident de la SCCPRE. El Dr. Prat va fer un repàs per la destacada trajectòria professional del Dr. Tapia i va recordar una frase que reflecteix la personalitat de qui va ser president de la SCCPRE de 1989 a 1991: “L’única solució possible és tornar a les arrels de l’especialitat. És necessari començar per la cirurgia general, seguir per la cirurgia plàstica i reparadora i, qui ho vulgui, acabar per la cirurgia estètica. Però no a la inversa: començar per la cirurgia estètica i quedar-s’hi només per motius econòmics”. A continuació es va projectar un vídeo molt emotiu i es va fer entrega de la placa commemorativa a la família del Dr. Tàpia que estava present a l’acte.

Podeu veure un vídeo resum de la la jornada (versió curta i versió llarga):