!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

La sessió inaugural del programa del curs acadèmic 2023-2024 de la SCCPRE es va celebrar el 9 d’octubre a l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i va consistir en una taula rodona constituïda per cirurgians plàstics que col·laboren en països subdesenvolupats, la qual va estar moderada per la Dra. Ana M. Torres i Dra. Marisa Manzano, presidenta i vicepresidenta de la SCCPRE, respectivament.

El primer en intervenir va ser el doctor Diego Carrillo, que exerceix pràctica privada a Barcelona, i que va explicar que va començar col·laborant amb la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia i que també ha estat treballant de manera voluntària al Perú i al Congo, de la mà de la doctora Mª Jesús Torres, dermatòloga de Barcelona -que també va estar present a la jornada- per ajudar la població albina afectada de càncer de pell.

A continuació, la doctora Carmen Higueras, cap de Servei de Cirurgia Plàstica a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, la qual manté una col·laboració voluntària des de fa anys amb una entitat del Camerun, va explicar la seva experiència en aquest país, centrant-se en les patologies i cirurgies més habituals que hi realitza, així com en les deficiències que hi ha en la prestació de serveis sanitaris.

Seguidament, el doctor Manel Romaní, que exerceix pràctica privada a Barcelona, va exposar a les persones assistents el seu voluntariat com a cirurgià plàstic al Perú i a diferents països de l’Àfrica, incidint en les dificultats que s’hi troben tant abans com durant i després del viatge.

El darrer ponent va ser el doctor Ivan Mañero, IM Clinic Barcelona i IM Clinic Madrid, que va explicar que la Fundació que porta el seu nom realitza diferents projectes a Guinea Bissau, com una escola per a nens amb dificultats d’aprenentatge o un centre de salut on s’atenen nens i nenes de poblacions rurals, entre altres projectes.

En finalitzar la sessió, que va tenir molt bona acollida, es va oferir un petit piscolabis i una copa de cava als i les professionals assistents.