!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

El primer congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica, que es va celebrar el 29 d’abril a l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, va ser un èxit rotund congregant més de 100 cirurgians plàstics de diversos punts de l’Estat espanyol. L’esdeveniment va destacar per la qualitat de les ponències presentades, així com pel seu caràcter festiu, pel fet de poder recuperar la presencialitat i que els assistents es retobessin amb cares conegudes i amigues.

El Congrés, que va ser monogràfic sobre cirurgia mamària estètica i reparadora, es va desenvolupar en quatre taules, les quals van comptar amb ponents d’alt nivell d’àmbit nacional i internacional. Així mateix, es va donar l’oportunitat als metges interns residents de presentar comunicacions orals en el marc de l’acte. En concret, es van exposar dues comunicacions lliures, una sobre un protocol per millorar la recuperació de les pacients sotmeses a una reconstrucció mamària amb tècnica DIEP i l’altra sobre una tècnica de reconstrucció mamària utilitzant el greix de la pacient.

A continuació, es va realitzar un emotiu homenatge al doctor Vicente González Mestre, durant el qual la doctora Carmen Higueras, actual cap del Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Germans Trias i Pujol, qui va treballar amb ell durant molts anys, va parlar de la seva figura destacant la seva vitalitat i la importància que donava al fet d’oferir, en tot moment, el millor tracte al pacient. Posteriorment, es va fer entrega d’una placa commemorativa a la família del Dr. González.

Durant el Congrés tampoc van faltar les sorpreses i es va reconèixer la tasca desenvolupada pel doctor Ramon Riu Labrador, present a l’acte, fent-li entrega d’un obsequi amb motiu dels seus 85 anys i de la seva jubilació.

L’esdeveniment també va comptar amb una sala d’exposició comercial amb dotze patrocinadors, on es van presentar les darreres novetats en dispositius i tecnologies, les quals seran molt útils per millorar la pràctica diària del cirurgià plàstic i poder oferir tractaments de major qualitat i amb més seguretat als pacients.

Com a clausura del primer congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica els assistents van poder gaudir d’un còctel als jardins de l’Acadèmia.