!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

La sessió de cloenda del Curs acadèmic 2022-2023 de la SCCPRE, que va tenir lloc el 9 de juny a l’Hotel Pulitzer Barcelona, va destacar per ser una trobada entre cirurgians plàstics catalans de diferents generacions que van compartir coneixements i reptes, sempre amb l’objectiu de prestigiar i fer créixer l’especialitat.

L’acte es va basar en un col·loqui-debat sobre el paper del cirurgià plàstic en els comitès multidisciplinaris i, a continuació, va tenir lloc un sopar-cocktail. En el col·loqui, que va estar moderat per la doctora Xènia Garrigós, tresorera de la SCCPRE, van participar, entre altres, els caps de servei de cirurgia plàstica dels principals hospitals de Catalunya.

En el marc de la xerrada es van posar damunt la taula els obstacles amb què es troba un cirurgià plàstic per ser reconegut en els comitès multidisciplinaris que es creen sobre diferents patologies. Així, es va destacar la necessitat que el cirurgià plàstic formi part d’aquests comitès i que se’l tingui en compte, perquè la seva feina és molt important.

També es incidir en les dificultats que tenen els professionals especialitzats en cirurgia plàstica a l’hora de treballar en hospitals de nivell 2, degut a la manca de personal. Tanmateix, se’ls va animar que no deixin de lluitar per tenir veu en aquests comitès.

La rellevància de promocionar fellowships, per reforçar les fronteres de l’especialitat i tenir armes contra l’intrusisme, va ser una de les altres qüestions que es van abordar en el col·loqui.

Així mateix, els professionals reunits a la sessió de cloenda del Curs acadèmic 2022-2023 de la SCCPRE van marcar com un dels objectius clau de l’entitat la participació en l’elaboració de protocols i lleis per millorar les condicions dels pacients com, per exemple, la reducció de les llistes d’espera.

A continuació podeu veure algunes imatges de l’esdeveniment: