!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Èxit rotund de la Jornada anual de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica, celebrada el dissabte 12 de maig al Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Més de 120 professionals entre metges i infermeres van congregar-se a la Sala d’Actes Joan Costa Roma del centre sanitari per parlar de forma transversal de la innovació a l’especialitat, entre els quals la presidenta de la SCCPRE, la doctora Elena Martí, i el president de la Sociedad Española de Cirugía Plástica Reparadora y Estética, el doctor Carlos del Cacho.

La cita d’enguany, organitzada pel cap del Servei de Cirurgia Plàstica del CST, el doctor Josep Prat Escayola, va apostar decididament perquè els professionals compartissin els seus coneixements i experiències dins i fora de la sala, amb l’objectiu de millorar l’atenció al pacient.

Durant la inauguració, el Dr. Prat va destacar que “la Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica és una especialitat molt viva, on constantment apareixen noves tècniques i materials que fan indispensable una reflexió conjunta d’aquells qui ens hi dediquem”. En aquest sentit, va celebrar que la SCCPRE escollís el consorci terrassenc, ja que va ser un dels primers a introduir l’especialitat als hospitals comarcals i el qual treballa, a dia d’avui, per convertir-se en el servei territorial de referència del Vallès.

Les ponències es van agrupar en tres taules rodones: una sobre Cirurgia Reparadora, moderada per la doctora Xènia Garrigós; una sobre Estètica, moderada per la doctora Eva Guisantes, i una tercera de comunicacions lliures amb residents, moderada per la doctora Cristina Ferrer. Paral·lelament a aquesta sessió, es va celebrar la segona edició de la jornada d’Infermeria de Cirurgia Plàstica, després de la bona acollida de l’any anterior, que va superar la millor de les expectatives. Amb tot, els assistents van poder gaudir de les exposicions d’alguns dels millors cirurgians plàstics de Catalunya, provinents de centres tan variats com l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona, l’Hospital de Bellvitge, la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell o l’Hospital Universitari Germans Trias de Badalona.

Entre d’altres, la taula de Reparadora va comptar amb intervencions sobre la reconstrucció mamària immediata prepectoral amb la tècnica Braxon, el replantejament del tractament de la hidrosadenitis o un nou enfoc quirúrgic del peu diabètic. Per la seva banda, la taula d’Estètica va abordar des de l’otoplàstia amb dispositiu Earfold, passant per la mamoplàstia d’augment amb implants de poliuretà o les darreres innovacions amb volumitzadors facials i remodelació corporal.

A la cloenda de l’acte, el Dr. Josep Prat Escayola va agrair l’alt nivell dels ponents i va destacar la feina feta per tots els professionals del Consorci Sanitari de Terrassa de cara a garantir el correcte desenvolupament de la Jornada.